Buna Vestire

Se apropie o sărbătoare frumoasă, în lumea creștină, cea a Bunei Vestiri. Este celebrate în fiecare an în  25 martie, cu exact nouă luni înainte de Crăciun, când Arhanghelul Gabriel a anunțat-o pe Fecioara Maria că îl va naște pe Isus.

Dorim să marcăm această zi specială cu două icoane din cadrul expoziției proiectului „Tehnici inovative în valorificarea patrimoniului cultural. Icoanele de pe Valea Sebeșului din colecția Muzeului Etnografic al Transilvaniei”, un proiect realizat de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și organizația norvegiană NUDA AS, proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021, în cadrul Programului RO-CULTURA.

Icoanele datează de la începutul secolului al XX-lea, din centrul Laz. Ca tehnică, conturul a fost trasat cu cerneală pe spatele sticlei, cu penița, după un izvod. Pictarea suprafețelor s-a realizat s-a realizat cu tempera, iar rama este de esență rășinoasă, profilată și vopsită. Ambele icoane pot fi văzute în expoziția organizată în cadrul proiectului, la sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Theme: Overlay by Kaira