Comunicat post-eveniment –  conferință finală proiect RO-CULTURA

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a organizat joi, 19 mai 2022, conferința de  finalizare a proiectului Tehnici inovative în valorificarea patrimoniului cultural. Icoanele de pe Valea Sebeșului din colecția MET, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului RO-CULTURA.

Ziua a debutat cu un training suținut de asociația NUDA AS (partener în proiect), care a avut ca temă impactul tehnologiei multimedia în muzee. După curs, a început Conferința de finalizare a proiectului. A fost prezentat proiectul, insistându-se pe unul din rezultatele acestuia, 66 de icoane restaurate sau conservate în cadrul proiectului, care fac obiectul unei expoziții inovative deschise la sediul instituției. După prezentările realizate în cadrul conferinței, participanții au avut ocazia să viziteze expozițiile din cadrul proiectelor și să încerce interațiunea cu tehnologia VR. Evenimentul s-a încheiat cu o conferință de presă.

Expoziția poate fi vizitată  în forma fizică, dar și prin intermediul realității virtuale, la sediul instituției (str. Memorandumului nr. 21).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Theme: Overlay by Kaira